Låt matjessillen rinna av väl och skär den i små bitar. Blanda med kesella. Skala och hacka äggen. Skala och hacka äpplet fint och rör ner tillsammans med ägg och gräslök
I mars inföll påsken, och det hamnade en pepparrotspannacotta med matjesröra på mitt påskbord. Ja ni, nu är det återigen dags att summera året som gått, för att alldeles snart med tillförsikt och förväntan hälsa ett nytt, fräscht och oprövat år välkommet
Matjesröra. Det måste ju bli något hemlagat till midsommarmaten och blev sugen på någon god röra. Denna passar utmärkt i bakpotatis, smörgåstårta på grovt bröd, i baguette eller på en grov smörgås
1. Låt matjessillen rinna av väl och skär den i små bitar. Blanda med kesella. 2. Skala och hacka äggen. Skala och hacka äpplet fint och rör ner tillsammans med ägg och gräslök
Fintärna matjesen och blanda sedan samman alla ingredienserna, lägg sist i matjesen och rör om. Servera med gott knäcke gärna hembakat (finns i min recept samling) 2 burkar matjes i bitar