Smält smöret. Blanda ner smulorna i det smälta smöret. Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 75 g Mat & Bak Smör
Bre smör på landgångsbrödet. Hacka dillen och klappa in den runt om smörgåstårtan. Ca 3 portioner3 skivor landgångsbröd1 burk matjessill (ca 200 g)5 kokta kalla potatisarCa 10 cm purjolök2 dl créme fraiche2 msk majonnäs1 kruka dill3 hårdkoka äggCa 1/2 dl kaviar på tubSmörLåt sillen rinna av i ett durkslag
Vi har som tradition att köra knytkalas med våra vänner familjen Persson, då vi står för matjesilltårta till förrätt (och hur tusan vi ska dekorera den i år hade gjort oss gråhåriga om vi inte redan var det
230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1. 50 g smör eller margarin
Vi fick smaka på en makalös gravad lax och en hovmästarsås som fick oss att skrapa tallriken efter den sista klicken sås, en fantastisk matjesilltårta och en liten bruschetta med lax
Matjesilltårta. Mixa kavringen och blanda med smält smör. Joanna Matjesilltårta. 200 g matjessill1 hackad rödlök250 g kesella3 dl gräddfil4 gelantinblad200 g kavring75 g smör