Matjesilltårta med creme fraiche recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Tryck ut i en rund form med löstagbar kant. Blanda i kesella och crème fraiche. Barnera med stenbitsrom och gräslök (jag brukar även dekorera med lite rädisor)
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. a avsnittet av Jul med Ernst och jag ska så klart kolla
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda sillen och löken med kvarg och crème fraiche. Smaksätt med salt, vitpeppar och sillspad. Häll ca en sked av sillsmeten i kastrullen och blanda med gelatinet
Matjesilltårta med botten av kavring

Matjesilltårta med botten av kavring

Blanda detta med crème fraiche och kesella. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda detta med majonnäsen och hälften av créme fraichen. Garnera med äggskivor och spritsad kaviar. Lägg på den sista skivan och bre resten av créme fraichen över och runt om
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda smulorna med det smälta smöret. Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Matmuffins med lax och romsås

Matmuffins med lax och romsås

Vi har som tradition att köra knytkalas med våra vänner familjen Persson, då vi står för matjesilltårta till förrätt (och hur tusan vi ska dekorera den i år hade gjort oss gråhåriga om vi inte redan var det
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. gräslök med blommor
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

Mixa det med kavringen i matberedare. Blanda crème fraiche och kesella. garnera med rom och fint hackad rödlök, klyftade ägg och räkor

Matjesilltårta

Hacka de kokta äggen och blanda ner dem tillsammans med fint hackad dill och gräslök. Blanda Crème Fraiche och Philladelphiaost

Midsommar och matjesilltårta

Midsommar med go mad. Blanda den hackade matjessillen, spadet, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke