Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. 3 st gelatinblad1 burk matjessill (200 g) 1 dl majonnäs 2 dl creme fraiche1 dl kesella2 msk finhackad dill 1 rödlök, finhackad2 st hårdkokta ägg 1 ½ msk sillspadsaltpeppar. Ställ matjesilltårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten. 1 burk matjessill
Egentligen en väldigt somrig rätt, men när jag spanade på sillburkarna i affären (inför kommande julbord) så blev jag sugen på att köpa hem lite matjessill för att testa denna rätten
Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. 1 burk matjessill. Ställ matjesilltårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten. 1 burk matjessill
Finhacka matjessillen och gräslöken. Rör ner matjessill och gräslök. 230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1. 230 g matjessill
Matjesilltårta. Hacka matjessillen och rödlök. Joanna Matjesilltårta. 200 g matjessill1 hackad rödlök250 g kesella3 dl gräddfil4 gelantinblad200 g kavring75 g smör. 200 g matjessill