Matjesilltårta matjessill recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite till garneringen. Blanda i matjessill och gräslök. Vänd ner gelantinet i matjessillblandningen
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. 3 st gelatinblad1 burk matjessill (200 g) 1 dl majonnäs 2 dl creme fraiche1 dl kesella2 msk finhackad dill 1 rödlök, finhackad2 st hårdkokta ägg 1 ½ msk sillspadsaltpeppar. Ställ matjesilltårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten. 1 burk matjessill
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 200 g Matjessill
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Egentligen en väldigt somrig rätt, men när jag spanade på sillburkarna i affären (inför kommande julbord) så blev jag sugen på att köpa hem lite matjessill för att testa denna rätten
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

Skär matjessillen i bitar och hacka den. med lite mer av lagen från matjessillen men ta ej för mycket få då stelnar inte tårtan
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. 1 burk matjessill. Ställ matjesilltårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten. 1 burk matjessill
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

Finhacka matjessillen och gräslöken. Rör ner matjessill och gräslök. 230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1. 230 g matjessill

Matjesilltårta

1 burk(ar) matjessill. 1 burk(ar) matjessill. 1. Hårdkoka 4 ägg. 2. Låt sillen till fyllningen rinna av. Hacka den i småbitar
Tårta * 2

Tårta * 2

Matjesilltårta. Hacka matjessillen och rödlök. Joanna Matjesilltårta. 200 g matjessill1 hackad rödlök250 g kesella3 dl gräddfil4 gelantinblad200 g kavring75 g smör. 200 g matjessill

Midsommar och matjesilltårta

Blanda den hackade matjessillen, spadet, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke. Matjesilltårta som är ljuvlig  Matjessilltårta 20 minuter + minst 4 timmar Betyg. 14 bitar 100 g smör 200 g kavring 4 gelatinblad 250 g matjesfiléer, finhackade 0,75 dl spad från matjessillen 3 dl gräddfil 3 dl crème fraiche 1 rödlök, skalad, finhackad Garnering. 0,75 dl spad från matjessillen