Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite till garneringen. Blanda i matjessill och gräslök. Barnera med stenbitsrom och gräslök (jag brukar även dekorera med lite rädisor)
Skär gräslöken fint och strö den över ytan. Dekorera gärna med gräslöksblommor. Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 1 st krukor Gräslök - färsk
Servera matjestårtan täckt med gräslök och gärna rödlöksringar och lite dillvippar. Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott
Vi har som tradition att köra knytkalas med våra vänner familjen Persson, då vi står för matjesilltårta till förrätt (och hur tusan vi ska dekorera den i år hade gjort oss gråhåriga om vi inte redan var det
Finhacka matjessillen och gräslöken. Rör ner matjessill och gräslök. 230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1. 1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche