Koka upp mjölk, crème fraiche och senap. 2 msk dijonsenap. 2 msk söt senap. Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Skala, salta och koka potatisen, mosa den med en gaffel och tillsätt senap, grädde och dill. Lägg på en klick créme fraiche eller gräddfil och några matjesillbitar
Hacka matjesillen i ganska så små bitar. Bland dessa så återfinns kaviargrädde, Katinkas pepparkakor, chokladbollar, struvor, kaviarägg, leverpastejmacka med senap (som är fantastiskt gott dissa det inte förrän ni smakat) och så har vi den underbara chop chopen
* Matjesill med färskpotatis, gräddfil och gräslök. Blanda kesella med dill, senap och citron. 5 dl kesella1 dl finhackad dill2 msk dijonsenapPressad saft av 1 citron400 g varmrökt laxPeppar
Jag tycker att det är supergott med inlagd sill, men det är sällan jag brukar tycka om någon annan än vanlig matjesill, löksill eller absoluta favoriten Kerstins gula sill