Skriva rödlökoch rädisorna i så tunna bitar du kan. När du bryner smöret så vill då få steka smöret tills smöret har fått en fin brun ljusbrun färg och nötig arom
Hacka rödlökenoch dillen ganska fint. Dela sillen i mindre bitar och låt rinna av i en sil. Blanda sill, rödlökoch dill med gräddfil, crémefraiche och majonnäs
Koka upp mjölk, crème fraiche och senap. Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Tillsätt rödlök, dill och cremefraiche. Finhacka matjesillfiléernaoch hacka ägget. De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering
Skala och hacka under tiden rödlök. Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen
Blanda matjessill, rödlökoch gräslök. Första riktiga semesterdagen, och den började riktigt bra med solsken i morse, så jag passade på att ta en joggingrunda efter frukost
(Partytältet står på plats om solen skulle hålla sig borta) Vi träffas allihopa vid lunchtid och äter sill lunch med matjesill,gräslökoch färskpotatis vid dukat långbord
Tillsätt rödlök, dill och cremefraiche. Finhacka matjesillfiléernaoch hacka ägget. Mät upp smör och mjölmix och arbeta i mixer eller för hand till en smulig massa, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihoo till en deg
Säkerligen finns det hur många recept som helst, men såhär gorde jag och gott blev det. Rekommenderas att även ha rödlök i, men min var tyvärr slut så det fick bli utan