Matjesill med äpple recept

Rödbetssill med äpple

Rödbetssill med äpple

Garnera medäpple, rödbetor, gurka och gräslök. Blanda det med crème fraiche och rör i lök, gurka och sill
Krämig sill med lime och äpple

Krämig sill med lime och äpple

Detta är en sill med smaker som vi tycker passar extra bra vid denna tiden på året, perfekt till både påskhelgen och midsommarhelgen tack vare de friska smakerna från syrligt äpple och syrlig lime
Matjestartar med äpple

Matjestartar med äpple

Krydda med peppar. Hacka mmatjesfiléerna grovt, finhacka löken och skala och skär äpplena i små tärningar
En gubbig röra

En gubbig röra

Rör ihop allt med sillspadet och gräddfilen. Hacka sill, potatis, ägg, äpple och rödlök. 1 burk (ca 200 g) matjesill i bitar. 1 äpple (syrligt). 1 burk (ca 200 g) matjesill i bitar. 1 äpple (syrligt)
Matjesillröra med kavring

Matjesillröra med kavring

Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll på röran och garnera med kavring, dill och citron. 8 port3 dl gräddfil1 dl majonäs1 röd lök1 äpple2 brkar matjesill3 kokta ägg1 kruka dillcitronsaftsalt, peppar8 skivor kavringBlanda ihop alla ingredienser med grovhackad matjesill och ägg. 1 äpple. 2 brkar matjesill
Påskens sillar

Påskens sillar

Grönt äpple, dijonsenap, lime, gräddfil, gräslök, dill och matjesill. Och fler sillar med påsk- och vårsmak finns här
Örtskola med SPISA och Spot and Tell

Örtskola med SPISA och Spot and Tell

Potatis, matjesill och senapRosmarin & Buskkrasse. Vi äter ju även med ögonen. Färska örter i fina krukor är dessutom vackra och piffar därmed även upp köket/hemmet och skapar hemtrevnadskänsla
Påskens sillar

Påskens sillar

Grönt äpple, dijonsenap, lime, gräddfil, gräslök, dill och matjesill. Och fler sillar med påsk- och vårsmak finns här
Matjesill med äpple och ingefära

Matjesill med äpple och ingefära

En god sill hör påsken till och till denna sill utgick jag från en färdig matjesill och smaksatte den med bla äpple och ingefära
Årets julsill 2013!

Årets julsill 2013!

Då slog det mig plötsligt att min favoritsil från i somras, var en variant medmatjesill, rödbetor, lök, pepparrot, brynt smör…inspirerad av Mathias Dahlgrens goda lunchsill som jag åt på Matbaren tidigare i år
Påsklunch

Påsklunch

matjesill (uppskuren i mindre bitar) + valfri smaksättning (se nedan). I och för sig gillar jag julmaten med men allt har sin charm såklart
Räkmackans dag

Räkmackans dag

Blanda äpple, räkor och ägg med. Kanske med en räkmacka med sting. Skala och hacka äpplet. Smaka av med lime, salt och peppar

Ljummen matjesill med rödbetssallad

Skala och tärna potatisen, skala och hacka löken, skala och skär äpplet i tärningar. Låt matjesillen rinna av och lägg den i en smord ognsäker form

Matjesill i form

Garnera med tomat och gräslök. Hacka äpple och lök och lägg ovanpå. 3 b matjesill2äpple1 lök3 dl gräddfilknappt 1 dl majonnässalttomater,gräslökLägg sillen i en form. 3 b matjesill. 2 äpple

Matnirvana med matjesill

När jag var i Stockholm senast besökte jag Mathias Dahlgrens Matbaren för första gången och åt en otroligt god matjesstallrik med brynt smör, stekta äpplen och en massa annat gott

Sillåda med äpplen

Täck äppel/lök blandningen medmatjesill. Skala och hacka äpplena i lagom små bitar, hacka löken och blanda medäpplena