Detta är en sill med smaker som vi tycker passar extra bra vid denna tiden på året, perfekt till både påskhelgen och midsommarhelgen tack vare de friska smakerna från syrligt äpple och syrlig lime
Rör ihop allt med sillspadet och gräddfilen. Hacka sill, potatis, ägg, äpple och rödlök. 1 burk (ca 200 g) matjesill i bitar. 1 äpple (syrligt). 1 burk (ca 200 g) matjesill i bitar. 1 äpple (syrligt)
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll på röran och garnera med kavring, dill och citron. 8 port3 dl gräddfil1 dl majonäs1 röd lök1 äpple2 brkar matjesill3 kokta ägg1 kruka dillcitronsaftsalt, peppar8 skivor kavringBlanda ihop alla ingredienser med grovhackad matjesill och ägg. 1 äpple. 2 brkar matjesill
(Partytältet står på plats om solen skulle hålla sig borta) Vi träffas allihopa vid lunchtid och äter sill lunch medmatjesill,gräslök och färskpotatis vid dukat långbord
Potatis, matjesill och senapRosmarin & Buskkrasse. Vi äter ju även med ögonen. Färska örter i fina krukor är dessutom vackra och piffar därmed även upp köket/hemmet och skapar hemtrevnadskänsla
Då slog det mig plötsligt att min favoritsil från i somras, var en variant medmatjesill, rödbetor, lök, pepparrot, brynt smör…inspirerad av Mathias Dahlgrens goda lunchsill som jag åt på Matbaren tidigare i år
Garnera med tomat och gräslök. Hacka äpple och lök och lägg ovanpå. 3 b matjesill2äpple1 lök3 dl gräddfilknappt 1 dl majonnässalttomater,gräslökLägg sillen i en form. 3 b matjesill. 2 äpple
När jag var i Stockholm senast besökte jag Mathias Dahlgrens Matbaren för första gången och åt en otroligt god matjesstallrik med brynt smör, stekta äpplen och en massa annat gott