Matjesill matjessill recept

Matjesill med nypotatissallad

Matjesill med nypotatissallad

Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Matjesillen slår aldrig fel.

Matjesillen slår aldrig fel.

Ikväll har jag lagat matlådor och ätit matjessill. Matjesillen slår aldrig fel. Ikväll har jag lagat matlådor och ätit matjessill
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. Finhacka matjesillen och dillen
Fyrmästargratäng

Fyrmästargratäng

Har du köpt på dig en massa burkar matjesill som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Första gång jag lagade denna rätt blev jag glatt överraskad över hur god den var, pga att jag inte är en riktigt fan på matjesill
Sommarens godaste nubbesallad

Sommarens godaste nubbesallad

Dela potatisen och matjesillen i mindre bitar. 2 burkar matjessill. Rör ihop gräddfil, majonnäs och kaviar
Fransk löksill på matjes

Fransk löksill på matjes

4-5 hela filéer matjesill. Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten. Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös"
Currymatjessill

Currymatjessill

Låt matjessillen rinna av väl. 3-4 burkar matjesill i bitar. Blanda ihop alla ingredienser. Krydda och ev salta till sist
Matjesillbakelser

Matjesillbakelser

Här kommer receptet på matjesillbakelser. Hacka matjesill och ägg. 1 burk matjessill (200 g). 2 gelatinblad 1 burk matjessill (200 g)
Krämig sill med lime och äpple

Krämig sill med lime och äpple

Du gör den med matjessill, lätt att hitta och den kräver inga förberedelser innan inläggningen. 2 burkar á 120 g matjesill i bitar. 2 burkar á 120 g matjesill i bitar

Den perfekta gubbröran

Hacka matjesillen, äggen och rödlöken. 125 gram matjessill. 1. 2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser
Matjestartar med äpple

Matjestartar med äpple

Blanda matjessill, lök, äpple, crème fraiche och hackad dill. 4 dubbla filéer matjesill1 gul lök, 1 äpple 1 tsk citronsaft 4 msk crème fraïche 1 msk färsk dill Peppar. Tagsgul lök, matjesill 07 f m
Pauls sillskola

Pauls sillskola

Vispa smöret luftigt, rör i matjessill, dill och smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar. 100 g matjesill, fintärnad