När vi hade påskbuffé så la jag in en krämig matjesill med smak av lök och pepparrot. ½ rödlök. Den går väldigt fort att göra eftersom man använder färdig matjesill som bas
12 askar á (200g) matjesill. 12 stora gula lökar. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarin riven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileerna i bitar Skiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt in i 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat
På med den stekta löken, klipp matjesillen i småa bitar o strö över. Har du köpt på dig en massa burkar matjesill som du inte riktigt vet vad du ska göra med