Matjesill kokt recept

Matjesill med riven pepparot och gräddfil

Matjesill med riven pepparot och gräddfil

Skiva upp matjesillen till bitar. 1 burk matjesill. 5 st kokt skivad mandelpotatis. 4 st kokta ägghalvor. 1 burk matjesill 8 msk riven pepparot 5 st kokt skivad mandelpotatis 4 st hårt tunnbröd 4 st kokta ägghalvor 4 msk gräddfil dill
Matjesill med nypotatissallad

Matjesill med nypotatissallad

800 g färskpotatis, kokt och delad. Koka upp mjölk, crème fraiche och senap. Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Matjesill med ugnsbakad kålrot i brynt smör

Matjesill med ugnsbakad kålrot i brynt smör

Servera med kokt potatis. Spara spadet från matjesillen till såser eller i dina juliga köttbullar. 1. Baka kålroten på glöden eller i ugnen i 200 grader i 60-90 minuter
Ugnsrostade rotfrukter & grönsaker

Ugnsrostade rotfrukter & grönsaker

Fantastiskt goda Rutes matjesill som jag gjorde för första gången på midsommarafton men som sen även fanns med som inslag på vårt julbord i julas
Räkröra med sting

Räkröra med sting

Snabbt, gott och enkelt, både på en kvällsmacka med kokt, skivat ägg och. som aptitretare på en liten bit gott, tunt knäckebröd
Matjesillsfat

Matjesillsfat

Servera traditonellt med kokt nypotatis och gräddfil toppad med nyklippt gräslök. Jo, självklart den absolut mest traditonella midsommarmaten av dem alla - matjesill
Mackor med svenska smaker

Mackor med svenska smaker

Jag använde lingongrova och på brödet la jag kokt färskpotatis, stekt lök, ägg och matjesill. Skär matjesillen i bitar
Kryddig sill med vispat brynt smör

Kryddig sill med vispat brynt smör

200 g mästarmatjes, mild matjesill. 150 g kokt potatis. 1 löskokt ägg. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat brynt smör
Matjeröra

Matjeröra

Servera på knäckebröd, rågbröd eller med nykokt potatis som ett matigare allternativ. 2 st kokt ägg. 1 burk(ar) matjesill. Ingredienser 2 st kokt ägg 0,5 st rödlök 1 burk(ar) matjesill 0,5 dl gräddfil 0,5 dl västerbottensost (riven) gräslök svartpeppar Skriv ut
Gubbmiddag

Gubbmiddag

Gubbmiddag – sommarsalt matjesillsallad av kokt färskpotatis, hackat ägg, matjesill i små bitar, brynt smör garnerad med gräddfil och nyklippt gräslök på en bädd av krispig sallad
Rutes Sill!

Rutes Sill!

Jag gjorde deras matjesill och den blev en succé, skulle kunna äta den varje dag. Det blev kokt god färskpotatis, knäckebröd och Rutes sill

Min midsommar

Utöver den obligatoriska matjesillen med alla dess tillbehör så fanns det även najadlax (gravad och kallrökt) i skivor
Midsommar-matjessill

Midsommar-matjessill

Servera med kokt nypotatis och ett gott knäckebröd. 6 burkar matjesill á 200 g (klippta i små bitar). Blanda allt utom crème fraiche och grädde, dagen innan midsommarafton
Festligt sillfat

Festligt sillfat

Serveras med kokt potatis. 3 burkar matjesill. 5 hårdkokta ägg (10 min). Sillen skärs i bitar och läggs på serveringsfat
Midsommarens traditionsenliga matjésrätt

Midsommarens traditionsenliga matjésrätt

Servera kokt färskpotatis till, knäckebröd, en lagrad ost och en snaps om så önskas. Matjesill på svärfars vis 12 pers 1 kg matjessillfilé, av fast och fin sort, skuren i bitar. 12 st hårdkokta ägg, som hackas smått. 12 st hårdkokta ägg
Fem en fredag vecka 25: Midsommar

Fem en fredag vecka 25: Midsommar

Mamma och pappa åt matjesill och vi barn fick hotdogs till potatisen. Förra året tillät dock inte vädret att grilla men vi åt fläskfilé med svampsås och kokt potatis med mera