800 g färskpotatis, kokt och delad. Koka upp mjölk, crème fraiche och senap. Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Servera med kokt potatis. Spara spadet från matjesillen till såser eller i dina juliga köttbullar. 1. Baka kålroten på glöden eller i ugnen i 200 grader i 60-90 minuter
Servera traditonellt med kokt nypotatis och gräddfil toppad med nyklippt gräslök. Jo, självklart den absolut mest traditonella midsommarmaten av dem alla - matjesill
200 g mästarmatjes, mild matjesill. 150 g kokt potatis. 1 löskokt ägg. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat brynt smör
Servera på knäckebröd, rågbröd eller med nykokt potatis som ett matigare allternativ. 2 st kokt ägg. 1 burk(ar) matjesill. Ingredienser 2 st kokt ägg 0,5 st rödlök 1 burk(ar) matjesill 0,5 dl gräddfil 0,5 dl västerbottensost (riven) gräslök svartpeppar Skriv ut
Gubbmiddag – sommarsalt matjesillsallad av kokt färskpotatis, hackat ägg, matjesill i små bitar, brynt smör garnerad med gräddfil och nyklippt gräslök på en bädd av krispig sallad
Servera med kokt nypotatis och ett gott knäckebröd. 6 burkar matjesill á 200 g (klippta i små bitar). Blanda allt utom crème fraiche och grädde, dagen innan midsommarafton
Servera kokt färskpotatis till, knäckebröd, en lagrad ost och en snaps om så önskas. Matjesill på svärfars vis 12 pers 1 kg matjessillfilé, av fast och fin sort, skuren i bitar. 12 st hårdkokta ägg, som hackas smått. 12 st hårdkokta ägg
Mamma och pappa åt matjesill och vi barn fick hotdogs till potatisen. Förra året tillät dock inte vädret att grilla men vi åt fläskfilé med svampsås och kokt potatis med mera