1 brk Matjesill 200 g. 3-4 msk kaviar. =) 1 brk Matjesill 200 g. Säkerligen finns det hur många recept som helst, men såhär gorde jag och gott blev det
1 dl gräddfil1 ½ dl majonäs4 msk Kalles kaviar1 liten purjolök1 liten rödlök½ dl dill, finhackadBlanda ihop allt till såsen i en bunke. 5 kokta potatisar1 dl matjesill i bitarBlanda ner potatisen i såsen och tillsätt matjesillen försiktigt. 1 dl matjesill i bitar
Byt ut ansjovisen mot matjesill, kaviar eller kanske blanda ner lite surströmming. Byt ut ansjovisen mot matjesill, kaviar eller kanske blanda ner lite surströmming
(Partytältet står på plats om solen skulle hålla sig borta) Vi träffas allihopa vid lunchtid och äter sill lunch med matjesill,gräslök och färskpotatis vid dukat långbord
Blanda ner ägg, sill, kaviar och lök tillsammans med dill och gräslök i creme fraichen. 1 st burk matjesill. 5 msk kaviar. 4 st ägg 1 st burk matjesill 220 g 1 st lök liten gul 3. 5 msk kaviar Kalles hackad dill hackad gräslök 2 dl crème fraîche gärna lätt kavring Det här behövs
Skala eller borsta och skär Potatis och Ägg små bitar så inte ett lager på en macka blir för tjockt Hacka Purjolök och Rödlök fint, dela Matjesillen i smala strimlor och spara lite av lagen den ligger i
matjesill (uppskuren i mindre bitar) + valfri smaksättning (se nedan). Ägg, kaviar och majonnäs. -) matjesill (uppskuren i mindre bitar) + valfri smaksättning (se nedan)