Matjesill gräslök recept

Krämig matjesill

Krämig matjesill

½ dl klippt gräslök. När vi hade påskbuffé så la jag in en krämig matjesill med smak av lök och pepparrot
Snapas matjesill med forellrom

Snapas matjesill med forellrom

Dekorera med forellrom och fint klippt gräslök. några strån gräslök. 100 g forellrom eller löjrom några strån gräslök 10 små bitar kavring 10 små bitar västerbottenost
Matjesill med nypotatissallad

Matjesill med nypotatissallad

1 knippe gräslök, skivad. Koka upp mjölk, crème fraiche och senap. Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Midsommarsallad med matjesill

Midsommarsallad med matjesill

4 matjessillfiléer 20 salladsblad 2 ägg, hårdkokta 2 tomater gräslök, finklippt 12 färskpotatisar 0,5 dl gräddfil 0,5 dl crème fraîche
Potatisbakelse med matjesill

Potatisbakelse med matjesill

Gräslök hackad. Lägg på en klick créme fraiche eller gräddfil och några matjesillbitar. Strö över gräslök och lite dill
Underbar silltårta till sommaren

Underbar silltårta till sommaren

Strö hackad gräslök över tårtan. 200 g matjesill. 1 knippe gräslök. Skär kavringen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull
En gubbig röra

En gubbig röra

Finklipp dill och gräslök. 1 burk (ca 200 g) matjesill i bitar. 1 msk gräslök. 1 burk (ca 200 g) matjesill i bitar. 1 msk gräslök
Gittans sillröra

Gittans sillröra

Blanda ner ägg, sill, kaviar och lök tillsammans med dill och gräslök i creme fraichen. hackad gräslök
Matjesilltårta

Matjesilltårta

gräslök. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. Garnera med gräslök och rödlök
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar. 4 st ägg 0,5 st liten röd lök 1 burk 200 g matjesill lite dill
Zetterströms favoritsill

Zetterströms favoritsill

Garnera med dill och gräslök. 2 bukar matjesill á 200 g10 cm purjolök1 liten rödlök1 dl vispgrädde 1 dl creme fraiche 1 dl kaviar på tub1/2 dl finhackad dill1/2 dl finskuren gräslökNymalen svartpepparSkala och finhacka rödlöken. 2 bukar matjesill. 1/2 dl finskuren gräslök
SILLTÅRTA..

SILLTÅRTA..

Garnera med skivade rädisor och gräslök. Blanda 3dl gräddfil, 250 gr kesella, 1 hackad rödlök, 1 dl dill och två burkar matjesill
Jordgubbs- och rabarberpaj

Jordgubbs- och rabarberpaj

När det kommer till maten är ju så klart ingen midsommar komplett utan matjesill, nypotatis, gräddfil och gräslök, eller vad säger ni
Sill à la Russ

Sill à la Russ

Finhacka sedan ägg, gräslök och rödbetor, separat. Svårt att säga mängden av gräslöken och rödbetorna utan hacka eftersom så det inte blir för mycket