Mathias dahlgren recept

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #2

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #2

t Eriks har börjat göra en serie öl där MathiasDahlgren och Jessica Heidrich samarbetar och tar fram öl med svensk kryddning och som ska fungera till svensk mat

Ett tidigt påskägg med Mathias Dahlgren.

Deras samarbete med stjärnkocken MathiasDahlgren inleddes för en tid sedan och nu kommer en fortsättning i form av en mörk lager kallad påsköl
dillstuvad potatis & lax

dillstuvad potatis & lax

Efter helgens fantastiska avsmakningsmeny med tillhörande dryck i MathiasDahlgrens Matsalen börjar vi veckan i all sin enkelhet
Salmalax med sojakaviar

Salmalax med sojakaviar

Inspirerad av MathiasDahlgren så gav jag mig på att göra "sojakaviar" som är tapioca pärlor som kokas genomskinliga och sedan marineras i soja
Lång, lat helgmorgon med medelhavskost

Lång, lat helgmorgon med medelhavskost

Nästa förslag skulle jag inte vågat ha med om det inte kom från krögaren MathiasDahlgren. Lördagar och söndagar ska man ligga kvar i sängen så länge som möjligt, i alla fall om jag får bestämma
Julskinka på Domtagris

Julskinka på Domtagris

Domtagrisen är en av de finaste fläskkötten och stjärnkockar som MathiasDahlgren köper detta kött och grisen har även gett uppfödaren Gastronomiska Akademiens Diplom

Naturligt skafferi

– Mina tidigare kollegor hos MathiasDahlgren skulle gråta om de såg mig nu. HÖRTE. Toppdelad. Att ha sina råvaror runt krogknuten är en våt dröm för många krögare
Tartar på tomat

Tartar på tomat

Enligt originalreceptet (som kommer från MathiasDahlgrens fina kokbok Rutabaga) ska det vara en tomatsort som heter Oxhjärta men well, det är inget som finns i vår lokala affär om man säger så
Callezpacho (-granita)

Callezpacho (-granita)

Med lite hjälp av MathiasDahlgren då, för receptet på den här gazpachosorbeten kommer från hans otroligt fina kokbok Bon Lloc
Att bejaka sin inre bagare och ett valnötsbröd

Att bejaka sin inre bagare och ett valnötsbröd

Och idag lyssnade jag på MathiasDahlgren ute på Österlen, (blogg kommer) där han berättade om sitt första matminne, när han följde med sin mamma och mormor till en bakstuga och fick smaka på nybakat bröd med varmt smör som rann mellan fingrarna