Mathavre vin recept

Sallad med cheddar, lufttorkad skinka, torkat äpple & mathavre

Sallad med cheddar, lufttorkad skinka, torkat äpple & mathavre

Blanda först honung och äppelcidervinäger (så löser sig honungen även om den inte är flytande). Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
Renskavsgryta med messmör

Renskavsgryta med messmör

Vi åt renskavsgrytan med kokt mathavre, grönsallad och körsbärstomater. Psst… Idag delade Aftonbladet Mat & Vin ett av mina recept på pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp
Vegansk Viltgryta

Vegansk Viltgryta

Servera med ris eller mathavre. Tillsätt sojabitarna, vinet och sojasåsen. Añadir los trozos de soja , el vino y la salsa de soja
Two Oceans bjuder på Bjärekyckling

Two Oceans bjuder på Bjärekyckling

Undertiden som kycklingen tillagas, kokas mathavren. Utmärkta ingredienser ihop med ett gott och lättlagat recept som i sin tur ackompanjerades av ett väldigt trevligt vin, gjorde hela aftonen fantastiskt njutbar
Svampstroganoff med smak av kummin

Svampstroganoff med smak av kummin

Servera svampstroganoffen med kokt ris eller andra gryn som matvete eller mathavre. Tillsätt alla kryddorna och fräs med en kort stund innan du häller på vinet
Smit från sockret!

Smit från sockret!

Fredrik Paulún själv brukar göra en dressing på rödvinsvinäger, olivolja och vitlök att hälla över riset, quinoan eller mathavren
Morotsnånting

Morotsnånting

Kanske skulle man testa mathavre istället för ris. Vin och buljong. 1,5 dl mathavre några finrivna morötter en hackad lök olja en skvätt vitt vin buljong salt kryddblandning med soltorkad tomat, peppar, vitlök och annat smått och gott som jag hittade på Fair trade shop parmesan och cheddar två ägg lite vispgrädde. Fräs lök i olja, i med mathavre, morot, vin, buljong, kryddor, koka 10 minuter. 1,5 dl mathavre
...och bara 66 dagar kvar...

...och bara 66 dagar kvar...

Veckans mat har hittills bestått av bland annat köttfärssås med mathavre, fläskfilégryta med rotsaker och så min älskade äppelpajsgröt, inget att klaga på
Ute - inne - ute - varmt och kallt

Ute - inne - ute - varmt och kallt

Dock gör jag en förändring och istället för ris som tillbehör väljer jag mathavre. Så ser mina närmaste timmar ut och dessutom är det tänkt att ytterligare några sommarmöbler ska ställas undan för vinterförvaring
Mustig lammfärsgryta

Mustig lammfärsgryta

Till detta gjorde jag mathavre. Grytan fick stå och puttra i en timme och sedan smakade jag av med balsamvinäger och salt

Laxig fredagsmiddag

Dock blev det ganska starkt så att dricka vin till var inte jättegott.  Men vinet var fantastiskt gott till chokladglassen som jag hade gjort till efterrätt

Havreotto med kassler

Blanda ner mathavre och vänd runt. Tillsätt vinet och låt det koka in. ½ dl vitt matlagningsvin. 1 dl mathavre