Blanda först honung och äppelcidervinäger (så löser sig honungen även om den inte är flytande). Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
Chili sin carne, variera med matvete eller mathavre som tillbehör ena dagen och bröd en annan dag. ), baljväxter och grönsaker och biffwoken med sina krispiga grönsaker är också en vitamininjektion som behövs i vintermörkret
Vi åt renskavsgrytan med kokt mathavre, grönsallad och körsbärstomater. Psst… Idag delade Aftonbladet Mat & Vin ett av mina recept på pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp
Undertiden som kycklingen tillagas, kokas mathavren. Utmärkta ingredienser ihop med ett gott och lättlagat recept som i sin tur ackompanjerades av ett väldigt trevligt vin, gjorde hela aftonen fantastiskt njutbar
Servera svampstroganoffen med kokt ris eller andra gryn som matvete eller mathavre. Tillsätt alla kryddorna och fräs med en kort stund innan du häller på vinet
Jag gjorde ingen chimichurri, men hade het sås med harissa i tomatsåsen och istället för mathavre och puylinser kokade jag matvete och hade gröna linser i tomatsåsen
Kanske skulle man testa mathavre istället för ris. Vin och buljong. 1,5 dl mathavre några finrivna morötter en hackad lök olja en skvätt vitt vin buljong salt kryddblandning med soltorkad tomat, peppar, vitlök och annat smått och gott som jag hittade på Fair trade shop parmesan och cheddar två ägg lite vispgrädde. Fräs lök i olja, i med mathavre, morot, vin, buljong, kryddor, koka 10 minuter. 1,5 dl mathavre
Veckans mat har hittills bestått av bland annat köttfärssås med mathavre, fläskfilégryta med rotsaker och så min älskade äppelpajsgröt, inget att klaga på
Dock gör jag en förändring och istället för ris som tillbehör väljer jag mathavre. Så ser mina närmaste timmar ut och dessutom är det tänkt att ytterligare några sommarmöbler ska ställas undan för vinterförvaring
Dock blev det ganska starkt så att dricka vin till var inte jättegott. Men vinet var fantastiskt gott till chokladglassen som jag hade gjort till efterrätt