Mathavre smör recept

MATHAVRE MED KORV OCH CURRY

MATHAVRE MED KORV OCH CURRY

Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i curryn. Tillsätt den kokta mathavren rör om. 4 port mathavre. Koka mathavre enligt anvisningar på förpackningen men ta 1 buljongtärning istället för salt. 4 port mathavre
tonfiskbiffar

tonfiskbiffar

Biffarna passar fint att servera med exempelvis en bulgur-eller mathavresallad och yoghurtsås alternativt med kokt potatis eller potatismos
Kycklinggryta med dragon och äpple

Kycklinggryta med dragon och äpple

6 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 äpplen 800 g kycklinglårfilé 2 msk smör 1/2 dl hackad, färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar 1 msk torkad) 1 tsk salt 1/2 tsk peppar 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl vispgrädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk finrivet citronskal Till servering kokt ris eller mathavre grönsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fiskgratäng med ajvar

Fiskgratäng med ajvar

Maträtter som vi annars kanske hade haft ris till, äter vi just nu helst matvete eller mathavre till
Köttfärsbiffar med kantarellsås

Köttfärsbiffar med kantarellsås

Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk. 12 msk smör. 1smör. 1kokt mathavre. 1Hetta upp smöret i en stekpanna. 1Servera biffarna med små plommontomater och kokt mathavre blandat med broccolibuketter
Korv stroganoff till många matlådor

Korv stroganoff till många matlådor

Kyler du ner ris snabbt efter kokning är det inga problem att frysa och värma på igen, men är du ändå bakterieorolig kan du ju passa på att koka mathavre eller matvete som tillbehör istället
Renskavsgryta med messmör

Renskavsgryta med messmör

Vi åt renskavsgrytan med kokt mathavre, grönsallad och körsbärstomater. Med messmör, svamp och timjan blir den här renskavsgrytan en riktigt norrländsk middag, nästan lite höstig
Lammgryta

Lammgryta

Servera med bulgur,mathavre eller ris och en muffsig sallad. 2 msk riktigt smör. 2 msk riktigt smör. Jag vet att många är skeptisk till lamm, det luktar konstigt, smakar blöt yllekofta men då har man inte ätit lamm då har man ätit en gammal tacka
Fiskgryta med ajvar och kokos

Fiskgryta med ajvar och kokos

Jag serverade sallad och mathavre till denna gryta. smör eller kokosfett, att steka i. Finhacka lök och vitlök och fräs allt i lite smör eller kokosfett
MATIG SALLAD

MATIG SALLAD

Stek i stekpanna med rikligt med olja eller smör. MATIG SALLAD (Stor gryta, 4-6 personer)2 dl kvarngryn (detta är en blandning av tre sorters gryn, men givetvis kan du även blanda själv av matvete, mathavre, ris, bulgur osv)2 dl kamutvete1 dl qinouamix (röda, svarta, vita alternativt ta en sorts qinoua)1 dl puylinser0,5 dl röda linser2 morötter alt 1 stor sötpotatis1 burk kikärtor1-2 rödlökar1 halloumiOlja/smör till stekning4-5 nävar hackad färsk grönkål alt 1 påse färsk bladspenat1-2 avocado
Glutenfri Blåbärspaj

Glutenfri Blåbärspaj

Smörj pajformar med smör och lägg i blåbär och pudra på lite potatismjöl. Ta fram matberedaren och lägg i 50 gram smör, 6 färska dadlar, 0,75 dl bovetemjöl, 0,5 dl mathavre, 0,5 dl kokosflakes, 1/2 dl naturella cashewnötter, lite vaniljpulver, kardemumma och mixa till en jämn deg. Dessert 50 gram smör. 0,5 dl mathavre
Havrebollar med cashewnötter och kokos

Havrebollar med cashewnötter och kokos

Tips är att prova använda mathavre, ger lite mer tuggmotstånd och blir väldigt gott i pajdeg. Ta fram matberedaren och lägg i 50 gram smör, 6 färska dadlar, 0,75 dl bovetemjöl, 0,5 dl mathavre, 0,5 dl kokosflakes, 1/2 dl naturella cashewnötter, lite vaniljpulver, kardemumma och mixa till en jämn deg. Dessert 50 gram smör. 0,5 dl mathavre