Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i curryn. Tillsätt den kokta mathavren rör om. 4 port mathavre. Koka mathavre enligt anvisningar på förpackningen men ta 1 buljongtärning istället för salt. 4 port mathavre
Ha i en klick smör som får steka in. Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Vill du ha salladen helt vegetarisk och vegansk steker du svampen med vegetabiliskt smör
Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk. 12 msk smör. 1smör. 1kokt mathavre. 1Hetta upp smöret i en stekpanna. 1Servera biffarna med små plommontomater och kokt mathavre blandat med broccolibuketter
Kyler du ner ris snabbt efter kokning är det inga problem att frysa och värma på igen, men är du ändå bakterieorolig kan du ju passa på att koka mathavre eller matvete som tillbehör istället
Vi åt renskavsgrytan med kokt mathavre, grönsallad och körsbärstomater. Med messmör, svamp och timjan blir den här renskavsgrytan en riktigt norrländsk middag, nästan lite höstig
Servera med bulgur,mathavre eller ris och en muffsig sallad. 2 msk riktigt smör. 2 msk riktigt smör. Jag vet att många är skeptisk till lamm, det luktar konstigt, smakar blöt yllekofta men då har man inte ätit lamm då har man ätit en gammal tacka
Jag serverade sallad och mathavre till denna gryta. smör eller kokosfett, att steka i. Finhacka lök och vitlök och fräs allt i lite smör eller kokosfett
Men efter att ha sett lite olika recept på risottons avkomma ”havreotto” där man bytt ut riset mot mathavre tänkte jag att det skulle bli ett gott tillbehör till kycklingen som jag tinat till gårdagens middag
Stek i stekpanna med rikligt med olja eller smör. MATIG SALLAD (Stor gryta, 4-6 personer)2 dl kvarngryn (detta är en blandning av tre sorters gryn, men givetvis kan du även blanda själv av matvete, mathavre, ris, bulgur osv)2 dl kamutvete1 dl qinouamix (röda, svarta, vita alternativt ta en sorts qinoua)1 dl puylinser0,5 dl röda linser2 morötter alt 1 stor sötpotatis1 burk kikärtor1-2 rödlökar1 halloumiOlja/smör till stekning4-5 nävar hackad färsk grönkål alt 1 påse färsk bladspenat1-2 avocado
Smörj pajformar med smör och lägg i blåbär och pudra på lite potatismjöl. Ta fram matberedaren och lägg i 50 gram smör, 6 färska dadlar, 0,75 dl bovetemjöl, 0,5 dl mathavre, 0,5 dl kokosflakes, 1/2 dl naturella cashewnötter, lite vaniljpulver, kardemumma och mixa till en jämn deg. Dessert 50 gram smör. 0,5 dl mathavre
Och till det hela serverade jag mathavre. Forma till järpar och stek dem i smör så de får fin färg. Koka mathavren efter anvisningarna på förpackningen
Tips är att prova använda mathavre, ger lite mer tuggmotstånd och blir väldigt gott i pajdeg. Ta fram matberedaren och lägg i 50 gram smör, 6 färska dadlar, 0,75 dl bovetemjöl, 0,5 dl mathavre, 0,5 dl kokosflakes, 1/2 dl naturella cashewnötter, lite vaniljpulver, kardemumma och mixa till en jämn deg. Dessert 50 gram smör. 0,5 dl mathavre