Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
Min favorit har i många år varit färsk frukt i bitar eller bär, naturell yoghurt och lite linfrön på toppen, samt en smörgås (gärna med hembakat bröd som det här eller det här) med rökt skinka eller en skiva smakrik hårdost
Kycklingsallad i vänstra övre hörnet, sen köttbullar (nötfärs och äggvita), potatis och brunsås gjord på havregrädde med lök i, lax med tomatkokt mathavre som jag har massvis av riven morot och lök i och till sist en smoothie toppad med havre och ett knäckebröd med skinka
Blanda i lök, avokado, tomater, sallad och mathavren. Lägg skinkan på brödet och osten ovanpå. Koka mathavren i vatten och buljong i ca 12 minuter utan lock. 2 dl mathavre. 4 skivor rökt skinka
Servera fisken tillsammans med sås, potatis, mathavre eller ris samt grönsaker. Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra och linda sedan skinkan runtom fisken
Det hela serverades med en fräsch sallad och mathavre. Cordon Bleu är en schweizisk rätt som egentligen görs på två kalvbitar med emmentaler och skinka mellan som sedan dubbelpaneras och steks