Kyler du ner ris snabbt efter kokning är det inga problem att frysa och värma på igen, men är du ändå bakterieorolig kan du ju passa på att koka mathavre eller matvete som tillbehör istället
Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Själv tänkte jag inte börja följa någon ny diet, men nya recept är alltid spännande och jag valde att testa en enkel korvstroganoff ur boken
Matvete och mathavre är andra favoriter som ger en mer matig sallad. Bulgur ger härligt tuggmotstånd och passar jättebra till korv och gärna med lite fetaost
Till den rökta laxen blev det sallad, mathavre och västerbottenmajo och just majon passade så vansinnigt bra till så det måste ni bara prova, oavsett om ni röker er egen lax eller köper den färdigrökt
Vi åt renskavsgrytan med kokt mathavre, grönsallad och körsbärstomater. Psst… Idag delade Aftonbladet Mat & Vin ett av mina recept på pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp
Mathavre har jag inte provat med direkt, inte bulgur heller. Det är med sydamerikanska smaker inspirerade, främst från Mexico, som jag har svirat ihop denna variant med den svenska falukorven
Servera med kålrot, mathavre, senap och ketchup. 3 Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. 4 Värm korven i vatten eller i mikron, låt därefter korven få en lätt bryning i stekpannan. ca 500 g värmlandskorv. 2 dl mathavre