Blanda först honung och äppelcidervinäger (så löser sig honungen även om den inte är flytande). Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
Rör ihop dijonsenap och honung med olja. Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. 4 dl mathavre. 1 msk flytande honung. 1Honungs- och senapsdressing
Pressa saften ur citronen och blanda med olja, kanel, honung och salt och peppar. ½ msk honung. 2 dl quinoa (alt mathavre, bulgur eller liknande). 1 citron (saften), 2 msk olivolja, 1 tsk kanel, ½ msk honung, salt och peppar
Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop creme fraiche, vatten, honung, persilja samt citronskal- och saft till en slät sås i en bunke med hjälp av en stavmixer
Mathavresallad. Blanda sweet chilisås, chilisås, soja, senap, honung, olja och fond i en plastpåse. Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen
Koka mathavret enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop creme fraiche, honung, basilika samt citronskal- och saft till en slät sås i en bunke med hjälp av en stavmixer
Tillsätt kvarg, honung och citronskal, och mixa slätt med en mixerstav. Koka mathavren i vatten med en grönsaksbuljongtärning, enligt anvisningarna på förpackningen
Mathavresallad. Blanda sweet chilisås, chilisås, soja, senap, honung, olja och fond i en plastpåse. Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen