Ca 20 cm gurka, finhackad. Ca 20 cm gurka. Vissa dagar är det gott att äta, ja även laga, något enkelt. Men för att lyfta det enkla kan man ju servera och duka lite trevligt
Skär tomater och gurka i små bitar. Ljummen mathavresallad. Koka mathavren efter anvisningar på paketet. Blanda med mathavre, strimlad salladslök och smulad fetaost
Ta fram ett stort fat och lägg på mathavre, smula över fetaosten, på med varmrökt regnbåge (eller lax), bladspenat, skivat äpple, rostade nötter, små goda tomater, gurka och lingon
Jag använde mig av Frebacos råris som var superenkelt och jättegott, men om man vill kan man byta ut det mot vanligt ris (gärna dock inte jasminris då det klibbar för mycket), mot matvete, mathavre eller bulgur
Fruktsallad med rostad mathavre och proteinkräm. Skär även gurka och paprika i mindre bitar. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi528,5 kcalProtein19 gKolhydrater64,5 gFett17 gFibrer21 g2 portioner0,75 dl quinoa1 stor morot6 färska gröna sparrisar100 g vaxbönor12 sockerärter1 mango1/2 gurka200 g kokta kikärterGuacamole1 avokado1 vitlöksklyftaTillredning. 1/2 gurka
Den översta salladen som gjordes idag serverade jag till en vegansk gryta med mathavre till. Tids nog är det dags för sallad, tomater, gurka, paprika och sådant när odlingssäsongen här i Sverige/Norden passar
Lunch hade vi inte tid att äta hemma så vi tog med oss lunchlådor bestående av mathavre, lax m tacokrydda, avocado, sallad, tomat, äpple, gurka o lite lök