Vill du ha en matigare salsa, tillsätt kokt matvete eller mathavre. I många Salsa Verde-recept ingår några en näve färsk grön mynta, i andra recept några blad färsk basilika
Koka mathavret enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop creme fraiche, honung, basilika samt citronskal- och saft till en slät sås i en bunke med hjälp av en stavmixer
Blanda med olivolja, basilika, balsamvinäger, salt och peppar. 4 portioner mathavre (/bulgur/couscous/vad du råkar ha hemma). 2 tsk basilika. Sallad 4 portioner mathavre
Ljummen mathavre- och rotfrukssallad. Koka undertiden mathavren enligt anvisning på förpackningen. Blanda de varma rotfrukterna med mathavre, russin och timjan
Efter att ha testat grönsakbullarna tillsammans med mathavre uppblandat med grönsaker samt två såser i form av en vitlöksyoghurtsås samt en tomatsås är jag riktigt nöjd med hur de smakade