Matbröd recept

103 Spara
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. se Läckert matbröd Ca 20 bitar 50 g jäst 5 dl mjölk 2 msk flytande honung 1 msk salt 5 dl rågsikt 7-8 dl vetemjöl 1. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. 5 dl mjölk
38 Spara
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Strö på vallmo- eller sesamfrön om du tycker det är gott. vallmo- eller sesamfrö. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C
25 Spara
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. 5 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
18 Spara
Glutenfria matbröd!

Glutenfria matbröd!

50gram jäst4dl mjölk4dl vatten1dl fibrex2msk fiberhusk ( finns vid glutenfria varorna ) 4msk neutral olja 2msk ljus sirap 3tsk salt 6 1/2 dl finax glutenfri ljus mjölmix6 1/2 dl finax glutenfri grov mjölmix1 uppvispat ägg Värm på mjölken och vattnet till 37 grader. Blanda i fibrex och fiberhusken, låt svälla i 10min. 2msk fiberhusk
20 Spara
Grovt matbröd

Grovt matbröd

Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
81 Spara
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter, detta kan variera från ugn till ugn så prova dig fram
25 Spara
Oliv & Tomatbröd med timjan

Oliv & Tomatbröd med timjan

Idag har det bakats både vetemjöls och grahamsmjöls frallor och till sist Oliv & Tomatbröd. 50 gr jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 15-20 st oliver, kärnfria några skivor soltorkade tomater i olja 4 kvistar timjan 2 dl. 15-20 st oliver
9 Spara
Gräddfilslimpa

Gräddfilslimpa

Ut kom ett fantastiskt gott, mjukt och saftigt bröd som nästan smakade mer fikabröd än matbröd. Jag hade lite gräddfil i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med, så jag tänkte att det nog går att använda istället för filmjölk i bröd
Sökförslag och sidor