Tillsätt det uppblötta vetekliet, solrosfrön, linfrön och salt. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli. Blanda 2 dl vatten med vetekli, låt stå i 10 minuter. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn). 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn)
Jag tycker att en del bikarbonatsbröd påminner mer om en sockerkaka än om matbröd, men detta recept innehåller inte så mycket sirap så det funkar bra att äta som vanligt matbröd
Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med â€Det knådfria brödet†blev över förväntan …
½ dl vetekli (eller kli av annan sort). Fördegen. Blanda samman rumsvarm yoghurt och jäst i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta till en lös deg
Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Tillsätt socker, salt, linfrö, vetekli, grovt rågmjöl och rågsikt
Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. 50 g (1 pkt) jäst för matbröd eller söta degar. 1 dl vetekli. 50 g (1 pkt) jäst för matbröd eller söta degar 50 g smör 5 dl vatten 1. 5 tsk salt 1 dl vetekli 1 dl solrosfrön 0
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen