Matbröd vetekli recept

Smarrigt matbröd

Smarrigt matbröd

Tillsätt grahamsmjölet och vetekliet. 1 dl vetekli. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet
Godaste matbrödet

Godaste matbrödet

1 dl vetekli eller havrekli. 1 dl vetekli eller havrekli. Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn
Matbröd med solros- och linfrön

Matbröd med solros- och linfrön

Tillsätt det uppblötta vetekliet, solrosfrön, linfrön och salt. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli. Blanda 2 dl vatten med vetekli, låt stå i 10 minuter. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn). 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn)
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

1 dl vetekli eller kruskakli. Mät upp grynen, kli och smör i en bakbunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen
Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Då och då får jag lust att baka matbröd. Han är liksom matbrödsexperten i vårt hem. Degen är lösare än vanlig matbrödsdeg
Fillimpa

Fillimpa

Jag tycker att en del bikarbonatsbröd påminner mer om en sockerkaka än om matbröd, men detta recept innehåller inte så mycket sirap så det funkar bra att äta som vanligt matbröd
Dagens recept: Grovt rågbröd

Dagens recept: Grovt rågbröd

I stället för rågmjöl kan du ta grahamsmjöl eller matbrödsmjöl av något slag. Grädda matbröd antingen på plåt med bakplåtspapper eller i smorda formar
Det knådfria brödet

Det knådfria brödet

Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med ”Det knådfria brödet” blev över förväntan …
Rågbullar med russin

Rågbullar med russin

Koka upp vattnet och häll det över vetekli och rågmjöl. Pensla med vatten, strö över vetekli. Vetekli. 1/2 dl vetekli
Fiberrikt naanbröd

Fiberrikt naanbröd

½ dl vetekli (eller kli av annan sort). Fördegen. Blanda samman rumsvarm yoghurt och jäst i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta till en lös deg
Snabbakat krossbröd

Snabbakat krossbröd

Min man däremot har på både smör och ost och äter det som vanligt matbröd. 1, 5 dl vetekli. 1, 5 dl vetekli
Hitta på limpa

Hitta på limpa

Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Tillsätt socker, salt, linfrö, vetekli, grovt rågmjöl och rågsikt
Fiberrikt lingonbröd

Fiberrikt lingonbröd

Ikväll blev jag så där sugen på att baka matbröd igen, vilket såklart kan bero på att den senaste omgången håller på att ta slut
Morotsbröd

Morotsbröd

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. 50 g (1 pkt) jäst för matbröd eller söta degar. 1 dl vetekli. 50 g (1 pkt) jäst för matbröd eller söta degar 50 g smör 5 dl vatten 1. 5 tsk salt 1 dl vetekli 1 dl solrosfrön 0
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Hälsobröd

Hälsobröd

Matbröd -. 4 dl fibehravregryn7 dl dinkelmjöl fullkorn1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl vetekli2 dl krossade linfrön2 dl russin2,5-3 dl hackade valnötter4 tsk bikarbonat3 tsk salt1 liter filmjölk 3%2 ägg3 st rivna morötter5 msk agave sirap. Vetekli 4 dl. 1,5 dl vetekli
Hälsobullar

Hälsobullar

Tillsätt den kokta och pressade potatisen, de rivna morötterna, saltet och vetekliet. 2 dl vetekli. Värm vattnet tills det är fingervarmt