Bred ut tomatpuré tunt, över hela degplattan. Strö över ost och tomater. 50 g jäst för matbröd. 8-10 msk tomatpuré. ½-1 liten burk soltorkade strimlade tomater i olja
Testa även tomatjuice eller passerade tomater istället för vatten - Smaskens. Sätt ugnen på 200 º. Smula ner jästen i vattnet, häll i sockret och rör om
Tryck ner oliver,tomater bla bla i några av hålen och strö över. Garnering olivolja ,flingsalt eller salt, soltorkade tomater i strimlor, färsk basilika (eller rosmarin), 1 rödlök alla juline
Ett litet smaktips är att man kan tillsätta oliver eller soltorkade tomater i degen innan man gräddar brödet men oliverna och tomaterna måste vara fria från vätska innan de hamnar i degen, så låt dem torka en stund på papper eller en duk
Serveras med baguette eller något annat gott matbröd. Häll i krossade tomater och hälften av vattnet. 500 g krossade tomater. 500 g krossade tomater med vitlök
Ursprungligen kommer receptet från boken "Baka matbröd", därefter har jag gjort om det litegrann. med soltorkad tomat, fetaost och gröna oliver, penslat med yoghurt och överstrött med grovkornigt havssalt samt timjan - bokstavligen en fröjd på alla tänkbara plan
Matbröd. Så idag tog jag tillfället i akt att inviga min nya bakmaskin och baka mitt livs första plåtar med focaccia att avnjuta tillsammans med en mustig tomatsoppa
mat , recept , focaccia , schiacciata , bröd , matbröd , italienskt. Tryck ner goda svarta eller gröna oliver, kalamataoliver, stora kapris, bitar av soltorkad tomat ¦ efter smak