Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Häll smeten i en smord brödform, toppa med linfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 1 dl solroskärnor
Jag brukar blanda ett "fröströssel" som jag har på matbröd av olika slag1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 1 dl skalade sesamfrön ½ dl flingsaltAllt blandas och förvaras i kylskåp till nästa bak. 1 dl solroskärnor
ex blanda i hackade aprikoser, nötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, fikon. ex blanda i hackade aprikoser, nötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, fikon
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Tillsätt olja, sirap, nyponmjöl, linfrön, solroskärnor, gojibär och chiamjöl, och kör igång matberedaren
250 g teffmjöl, 120 g rårismjöl, 80 g havregryn eller boveteflingor1 dl (60 g) linfrö3 tsk fiberHUSK (finmalet psylliumfröskal eller annat finmalet psylliumfröskal2 tsk salt 1,5 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas)1,5 dl russin (kan uteslutas eller ersättas med mer solroskärnor/pumpakärnor)2 dl solrosfrö och/eller pumpakärnor. Jag gräddar ofta mina glutenfria matbröd i extra varm ugn (225°C) och extra länge