Matbröd socker recept

Vitt matbröd

Vitt matbröd

Tillsätt matfett, salt, socker och nästan allt vetemjöl. 1 msk strösocker. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C
Nordafrikanskt matbröd.

Nordafrikanskt matbröd.

Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. 1 tsk socker. Lös jästen i det fingervarma vattnet. Låt jäsa i 15 min
Matbröd med havregryn (manitoba)

Matbröd med havregryn (manitoba)

Häll i vatten, olivolja, socker, salt och allt mjöl och smula till sist ner jästen. 1 tsk socker. För er som har en bakmaskin
Matbröd med vitlök och lagrad ost

Matbröd med vitlök och lagrad ost

Tillsätt ost, salt socker och vatten. 1,4 dl mjöl eventuellt mer50 g smör2 stora vitlöksklyftor5 dl lagrad ost tex Västerbotten0,5 dl persilja,hackad fryst går bra3 dl vatten eventuellt mer2 tsk salt1 tsk socker (tillsätts för att degen ska jäsa bättre)50 jästSmula sönder jästen i en bunke eller i matberedaren och blanda ut i fingervarm vatten. 1 tsk socker
Grovskållat matbröd

Grovskållat matbröd

Blanda med rågmjöl, havregryn, salt, socker och olja. 1 msk socker. Låt vattnet (4 dl) nästan koka upp i en kastrull
Gott matbröd

Gott matbröd

Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och sist vetemjölet. 1 msk socker. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt vattnet och låt det bli fingervarmt
Matbröd

Matbröd

2 dl socker. Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare. Bred ut hela degen i en långpanna. Nagga med en gaffel
Matbröd

Matbröd

Tillsätt salt, socker, olja, surdeg samt mjöl. 1 dl sirap eller socker. Smula ner jästen i en bunke - helst maskin

Vitt matbröd med valnötter

- Tillsätt socker, salt och grovt hackade valnötter, ta sist mjölet lite i taget och arbeta in i degen till den precis släpper från kanterna
Lyckas med glutenfritt matbröd (2) – Felsökning

Lyckas med glutenfritt matbröd (2) – Felsökning

för mycket salt och/eller socker. Felsökning – glutenfritt matbröd. Den här smarta felsölkningstabellen är hämtad ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter av mig Nilla Gunnarsson och Susanne Hovenäs – 2015. ”Lyckas med glutenfritt matbröd (1) – bästa tipsen”. Felsölkningstabellen är hämtad ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter av mig Nilla Gunnarsson och Susanne Hovenäs – 2015. ”Lyckas med glutenfritt matbröd (1) – bästa tipsen”
Grunddeg till matbröd

Grunddeg till matbröd

Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Häll smör, ägg, salt och socker i havregrynsmjölken – rör om. 2 msk socker. 2 msk socker. Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Rör ner salt och socker. 1 msk socker. 1 msk socker. Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Det finns så oändligt många olika spännande sorter att välja på