Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. se Läckert matbröd Ca 20 bitar 50 g jäst 5 dl mjölk 2 msk flytande honung 1 msk salt 5 dl rågsikt 7-8 dl vetemjöl 1. 5 dl rågsikt
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. 5 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
När jag bakar matbröd brukar det ofta bli i samband med att vi äter pitepalt eller kroppkakor. Jag har till och med bakat matbröd på vanlig buljong också och det blir ett perfekt soppbröd av det
jäst ned i degbunken, medan vatten, vetemjöl, rågsikt och salt kommer i varsin skål. Ett enkelt matbröd med smak av tomat, basilika, svartpeppar och paprika - supergott till soppan, grytan, eller lunchsalladen
Tillsätt sirap och salt och arbeta in mjöl och rågsikt efterhand. 8 dl rågsikt. 8 dl rågsikt. Hej hej,. I förra veckan hade jag barnen hemma en dag och eftersom att frukostbrödet var slut så fick vi hitta på ett snabbakat men jättegott bröd – polarkakor