2 dl rågkross. 2 dl rågkross. 2 formbröd. Dag 1. 2 dl solrosfrö. 1 dl linfrö. 2 tsk salt. 4 dl vatten. Koka upp vatten och häll över de torra ingredienserna
Jag bakar ganska ofta, men prioriterar fikabröd och frukt- och bärpajer före matbröd. Synd för det är ju oftast hundra gånger godare med hembakat matbröd än köpt
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Min man däremot har på både smör och ost och äter det som vanligt matbröd. Den här snabbakade limpan innehåller, som namnet avslöjar, massor med vetekross och rågkross, vilket ger brödet ett härligt tuggmotstånd
2 pkt jäst (för matbröd) á la 50 g. 1 dl vetekross eller rågkross. 2 pkt jäst (för matbröd) á la 50 g. Själv tycker jag inte att ordet "tekakor" får det att vattnas i munnen på mig, men dessa är fantastiskt goda så jag antar att jag borde ha tänkt om vid det här laget
Recepten är till största delen skrivna av amatörbagare så ibland kan de vara lite knapphändiga, men som tur är gör ju inte det så mycket när man bakar matbröd
Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbröd och bullar. 1 dl rågkross. 1 dl rågkross. Tror jag tycker det är för drygt med alla jäsningar, knådande o kavlande
I originalreceptet, som finns i boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att det ska bli två limpor av receptet, och att de ska bakas ut till avlånga bröd som sedan ska gräddas på en plåt
Matbröd Surdeg. Rör ihop ljummet vatten med rågmjöl, rågkross och honung. 2 dl rågkross. 2 dl rågkross. Vi snubblade över början till detta recept i en veckotidning, och efter lite pyssel är vi nu mycket nöjda med resultatet, som ser ut som följer
Recept. Ingmarie G Regnér. sön, 2013-08-04 17. 36. 90min. (0). Ugnen 175 grader. Använd en 2 liters form. Bröa formen med olja och sedan vetekli-Rör ihop alla ingredienserna och fördela ut smeten i formen