Och antagligen är det därför det knappt har dykt upp några recept på matbröd här på bloggen. 1/2 dl rågflingor eller havregryn att strö över. 1/2 dl rågflingor eller havregryn
100 g rågflingor. Rör ihop surdeg, 300 g av vattnet samt sirap. Låt detta stå i 5-10 minuter. Tillsätt mjölet (men inte flingor) och arbeta degen i 5 minuter
Påstås göra matbröd bättre, mustigare, saftigare och hållbarare. Dansukkers recept med Fibrex® Påminner om havregryn men liknar rågflingor i färgen och kan ersätta såväl ströbröd som havregryn för utdrygning av köttfärs
1 dl rågflingor. Blanda samman jästmix, mjöl och flingor. Addera fingerljummet vatten, olja och sirap. Blanda degen länge tills den håller samman och inte är porös som gröt
Mums med ost Lättlagat matbröd är något alla vill ha. Rågflingor kan bytas mot havregryn. 3,5 dl rågsikt 3,5 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 dl linfrö 1 dl pumpakärnor eller solrosfrön 1,5 tsk bikarbonat 1,5 tsk bakpulver 2 dl rågflingor 0,5 dl vetegroddar eller lite mindre vetekli 1,5 dl sirap 1 dl lingonsylt 3,5 dl filmjölk 2 ägg Blanda alla torra ingredienser i en bunke och alla fuktiga i en annan. Läs även andra bloggares åsikter om lättbakat , matbröd , bikarbonat 3,5 dl rågsikt. 2 dl rågflingor