Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Den kan du ha i matbröd till exempel. Jag toppade smoothien med cacaonibs, mandelspån och pumpafrön, men du kan välja solrosfrön, linfrön eller något annat som du tycker om
I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, men som också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
jäst för matbröd. Strö över solroskärnor och pumpafrön efter tycke och smak. 50 gr jäst för matbröd. Der finns gott om ”rutor” uti butikerna, men de lovar mer än de smakar
Jag har tidigare bara sett det i form av mjöl, som jag använt i olika matbröd och andra bakverk. Den här gången gjorde jag mig mödan att ta hand om pumpafröna och rosta dem i ugnen
Skog & Mark är en ny serie saftiga matbröd med de bästa råvarorna från det jorden har att erbjuda. Matbröden är dessutom rika på fibrer och helt fria från gluten, laktos och mjölkprotein
Jag har verkligen fått dille på att baka matbröd i långpanna. Underbart gott varmt med smör som smälter lite, och kanske ett par ostskivor – varm choklad till är inte fel nu när hösten börjar göra sig påmind… Sen är det ju alltid härligt att ha lite hembakat matbröd i frysen att ta fram till frukosten