Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. se Läckert matbröd Ca 20 bitar 50 g jäst 5 dl mjölk 2 msk flytande honung 1 msk salt 5 dl rågsikt 7-8 dl vetemjöl 1. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. 5 dl mjölk
Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. 5 dl mjölk
Smält matfettet och tillsätt mjölken. 5 dl mjölk. Smula ner jästen i en degskål. Låt det bli fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om så att den löser sig
- Smält margarinet och häll i mjölken, värm sedan till fingervarmt. - Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen, rör tills jästen lösts upp helt
Blanda jäst, mjölk och honung i en bunke och låt stå tills ett skum bildas. 5 dl mjölk , fingervarm. 1. 2. Rör ned lite av mjölet till en jämn smet och rör därefter ned resterande mjöl och saltet
Värm mjölken till fingervarm temperatur. Häll smör, ägg, salt och socker i havregrynsmjölken – rör om. 5 dl mjölk. Häll i mjölken över jästen och rör om tills den lösts upp, häll i havregrynen och låt två 5 minuter. 5 dl mjölk
Värm mjölken så den blir fingervarm. 5 dl mjölk. 5 dl mjölk. Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna