Strö över ost och tomater. 50 g jäst för matbröd. ½-1 liten burk soltorkade strimlade tomater i olja. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt salt och honung
Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen. Tryck ner oliver,tomater bla bla i några av hålen och strö över
Skär med en vass kniv några djupa skåror i varje bröd. Ett litet smaktips är att man kan tillsätta oliver eller soltorkadetomater i degen innan man gräddar brödet men oliverna och tomaterna måste vara fria från vätska innan de hamnar i degen, så låt dem torka en stund på papper eller en duk
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Ursprungligen kommer receptet från boken "Baka matbröd", därefter har jag gjort om det litegrann. med soltorkad tomat, fetaost och gröna oliver, penslat med yoghurt och överstrött med grovkornigt havssalt samt timjan - bokstavligen en fröjd på alla tänkbara plan
Matbröd. Själv valde jag att göra två olika varianter varav den ena toppades med persilja, rödlök, vitlök och flingsalt och den andra fick sina smaker från soltorkadetomater, rödlök, persilja och flingsalt
(Receptet kommer ursprungligen från boken Baka matbrödmed LCHF av Mariann Andersson). Jag valde att bland ned lite ruccola och cocktailtomater i den vilket inte står med i receptet
Super gott pizzadeg recept från en bok som heter Baka matbrödmed lchf. Champinjoner, svarta och gröna oliver, tomater, kapris, riven ost, fetaost, rödlök, färsk basilika
Att klara sig helt på egen hand vid den åldern och dessutom ha energin till att dagligen promenera och baka otaliga omgångar med småkakor, matbröd och bullar
Jag har bland annat tänkt att hinna med att baka lite, både matbröd och något sött. Salladen bestod av grönsallad, tomater, paprika, salladsärtor, lätt soltorkadetomater och pinjenötter och brödet avnjöts med serrano och getost