) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
-), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbrödmedsaffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
) Detta blir även mitt bidrag till Månadens Blogg hos Matfeed där temat är matbröd/vetebröd. Jag vill inte ge mig riktigt än för jag har inte varit helt nöjd med de recept jag testat hittills
Färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd. Smält smöret tillsammans medsaffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Jag blir mer och mer förtjust i kalljästa degar, både när det gäller matbröd och vetebröd. Till morgonfikat bakade jag kalljästa frallor medsaffran och torkade blåbär
Vi hade bara jäst för matbröd hemma, eftersom jag så sällan bakar söta degar. Tyckte de blev fina, ganska matta i ytan och det på grund av att de penslades med havremjölk istället för ägg
Så försvann några timmar och resultatet blev saffransbullar, lussekatter, biscotti, pepparkaksmuffins och ett grovt snabbakat matbrödmed frukt och nötter i
Jag älskar saffran och kunde helt enkelt inte låta bli att göra matbrödmedsaffran i. Än har jag ingen julskinka men när jag fantiserade om den här limpan så föreställde jag en tjock skiva mjukt saffransbrödmed lite senap och en saftig bit julskinka