Matbröd med honung recept

Ljust matbröd med honung i cloche

Knåda degen med hjälp av köksmaskin i tio minuter eller dubbla tiden för hand. Blanda jäst, mjölk och honung i en bunke och låt stå tills ett skum bildas
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Honung & solros bröd

Honung & solros bröd

När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Grovt matbröd

Grovt matbröd

Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig
Matbröd med havregryn (manitoba)

Matbröd med havregryn (manitoba)

Häll i olivolja, honung och salt och rör om ordentligt. Häll försiktigt i allt mjöl medans ni fortsätter att röra om ordentligt
Matbröd med smak av Italien

Matbröd med smak av Italien

Häll på resten av vattnet, honungen, havssaltet, olivoljan och arbeta in det mesta av mjölet. Tag upp degen och knåda den slät med resten av mjölet
Matbröd med solros- och linfrön

Matbröd med solros- och linfrön

1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli. 1 tsk honung. Blanda 2 dl vatten med vetekli, låt stå i 10 minuter. Blanda jäst, honung, olja och ljummet vatten (5 dl), rör om tills jästen löst sig. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. 1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli. 1 tsk honung
Matbröd!

Matbröd!

Riv sen i ett äpple, blanda ner 4 dl naturell youghurt och 3 msk honung. Häll smeten i en smord brödform, toppa med linfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 3 msk honung
Grundrecept på ljust matbröd

Grundrecept på ljust matbröd

11 msk sirap eller honung. 1Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter. 25 g jäst
Saffransbröd med honung

Saffransbröd med honung

-), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbrödmed saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
Saffransbröd med honung

Saffransbröd med honung

-), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbrödmed. saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det
Brödrutor med honung och linfrö

Brödrutor med honung och linfrö

Som ni kanske har märkt det vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om att baka matbröd. Maken har med sig några mackor till frukostfikat på jobbet och dessutom käkar vi alltid någon form av mackor till kvällsmat
Solveigs goda matbröd

Solveigs goda matbröd

Blanda jästen medhonungen och saltet så jästen smälter. 1 msk honung. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll på jästblandningen
Grunddeg till matbröd

Grunddeg till matbröd

Forma och baka ut den till olika bröd och lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Lantbröd med yoghurt och honung

Lantbröd med yoghurt och honung

Receptet hittade jag i boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger. Jag tycker att det kan vara väldigt avslappnande och rofyllt att baka (det är faktiskt riktigt meditativt att bearbeta en deg)