Matbröd ♥. Då kan du passa på att göra något annat - det är det som är så bra med det här brödet. för ett ganska så bra tag sen gjorde jag ett frukt- och nötbröd från tidningen Hembakat som Lena rekommenderade för mig
När du känner dig varm i kläderna får du gärna experimentera med olika mjölsorter och degvätskor liksom andra extra ingredienser som nötter, frön, torkad blötlagd frukt och kryddor
Barnen vill gärna ha färsk frukt bland plockmaten och denna gång hade vi galiamelon och ananas. Barnen följde med farmor till Nybro simhall, så jag var alldeles ensam från elva till Berra kom hem vid fem
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor medrotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbrödmed så lite kolhydrater i som möjligt
Det är något mittemellan matbröd och traditionell fruktkaka. Att brödet även är nyttigt, pimpat som det är med allehanda antioxidanter och goda fettsyror, är ju bara bonus, eller hur
Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det. Jag äter oftast brödet till frukost eller som smörgåslunch, och då känns det viktigt att brödet är näringsrikt och nyttigt och maxat med allehanda frukter/bär, frön och nötter
Hon bakade matbröd, bullar till fikat, kokade saft, sylt och äppelmos. Jag skulle önska att fler barn idag skulle ha möjlighet att komma hem från skolan, med någon av sina föräldrar hemma
Torkad frukt. Blanda jäst och vatten. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim
I de här frallorna har jag valt morötter som passar bra i både matbröd och mjuka kakor som t. Genom att tillsätta frukt och grönsaker i baket blir det både saftigare och mer näringsrikt
Synd för det är ju oftast hundra gånger godare med hembakat matbröd än köpt. Jag bakar ganska ofta, men prioriterar fikabröd och frukt- och bärpajer före matbröd
Jag gillar verkligen matbrödmedfrukt och nötter i, som är lätta att variera från gång till gång genom att byta mellan olika nötter, torkad frukt och bär
osötad müsli, gärna med torkad frukt. Ett gott frukostbröd blir en riktigt bra start på dagen, tillsammans med en annan massa gott på frukostbordet förstås