Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Häll smeten i en smord brödform, toppa med linfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 5 dl siktat dinkelmjöl
Synd för det är ju oftast hundra gånger godare med hembakat matbröd än köpt. Jag bakar ganska ofta, men prioriterar fikabröd och frukt- och bärpajer före matbröd
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Matbröd. Den stora tjuvningen var dock söndagens vörtbrödsbak och den första julskinkans griljering, som sedan resulterade i skinksmörgås med julmust till kvällsmat
Matbröd. Så idag tog jag tillfället i akt att inviga min nya bakmaskin och baka mitt livs första plåtar med focaccia att avnjuta tillsammans med en mustig tomatsoppa
matbröd. Detta är ett jätte gott bröd och som passar speciellt bra för oss med ibs då detta bröd är fritt från foodmaps dvs sånt vi med ibs ska undvika
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen