5 dl ljus sirap. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om. Tillsätt salt,sirap,olja,solroskärnor och krossade linfrön
Det går lika bra att använda ljus sirap som mörk. Tittar in här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat
Inget fel med att använda sig av det som konsistensgivare i vissa bakverk när det passar, men ren stärkelse bör inte utgöra huvudingrediensen i ett matbröd som man äter till vardags
2 msk ljus sirap. 2 msk ljus sirap. Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
1 dl ljus sirap. 1 dl ljus sirap. Snabbt stekpannebröd. God morgon. Äntligen fredag idag och dessutom en fredag med strålande sol och klarblå himmel så det känns skönt
½ dl ljus sirap. ½ dl ljus sirap. Hönökakor är ytterligare ett stående inslag i vår helgfrukost, och vi är mäkta förtjusta i det mjuksega ganska söta brödet