Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Ut kom ett fantastiskt gott, mjukt och saftigt bröd som nästan smakade mer fikabröd än matbröd. Sagt och gjort, jag rörde ihop den med lite sirap, lingonsylt och olika mjölsorter och skjutsade in i ugnen
Detta recept kommer från boken "Baka matbröd" ICA provkök, 1988. 2 dl lingonsylt. Behöver fylla på brödförrådet och bakade därför två varianter av lingonbröd, ja lingonen ser man inte ett spår av
I originalreceptet, som finns i boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att det ska bli två limpor av receptet, och att de ska bakas ut till avlånga bröd som sedan ska gräddas på en plåt
Det här är enligt mig världens godaste matbröd. 1 dl lingonsylt. 1 dl lingonsylt. Den här goda limpan fick jag smaka på Rörstrand kafé när jag var där på fikaresa förra hösten