Matbröd havrekli recept

Godaste matbrödet

Godaste matbrödet

1 dl vetekli eller havrekli. 1 dl vetekli eller havrekli. Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn
Grovt matbröd

Grovt matbröd

1 dl havrekli. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
"Sveriges godaste matbröd" (laktos- och sockerfritt)

"Sveriges godaste matbröd" (laktos- och sockerfritt)

Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. 1 dl havrekli. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Då och då får jag lust att baka matbröd. Han är liksom matbrödsexperten i vårt hem. Degen är lösare än vanlig matbrödsdeg
Dinkel och havrebröd

Dinkel och havrebröd

1 dl havrekli. Smula jästen i degbunken. Häll på lite av vattnet. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, saltet, kliet och grynen
tzatziki och glutenfritt bröd

tzatziki och glutenfritt bröd

Jag har provat att baka glutenfritt matbröd, receptet har jag hittat i Sannas matbok. koka upp vattnet, lägg i salt, havrekross, havregryn och havrekli
Mjukt Fröbröd i Långpanna

Mjukt Fröbröd i Långpanna

Riktigt smidigt att baka matbröd i långpannan. 2 dl Vetekli (går lika bra med havrekli). 2 dl Vetekli (går lika bra med havrekli)
Saftigt hembakat bröd

Saftigt hembakat bröd

Att hembakat matbröd ofta känns torrt och trist redan efter en dag är tråkigt, men det finns en bot till det
Dukanperioden. Hur gick det sen?

Dukanperioden. Hur gick det sen?

både potatis,matbröd,kaffebröd och pasta på samma dag.  Havrekli äter jag två matskedar varje morgon och ser till att dricka  1,5 liter vatten under dagen
Äggvitor blir till våfflor idag

Äggvitor blir till våfflor idag

Att hembakat matbröd ofta känns torrt och trist redan efter en dag är tråkigt, men det finns en bot till det

Matbröd

Tillsätt rågkross(korn eller havre går även bra) , vetegroddar, havrekli och salt. Smula jästen i en bunke

Smalt matbröd

2 dl havrekli. Värm vattnet till 37 grader, smula i jästen och tillsätt resten av ingredienserna till degen

Grovt matbröd utan jäst

havregryn eller havrekli. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tag en annan skål och rör ihop de blöta ingredienserna

Havregryns matbröd

2 msk havrekli. Smält smöret och häll i mjölken , värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör tills jästen löst sig

Ungerskt lantbröd

Vi är tokförtjusta i en ordentlig skorpa på matbröd, så det blir ungerskt lantbröd med härlig skorpa i fransk stil

Lavendelfrallor

pensla dem med vatten och doppa dem i havrekli och lavendelfrön. Tillsätt dinkelsikt, havrekli och honung och arbeta i 10 minuter i maskin. 1½ dl havrekli. 2 msk havrekli