1 dl havrekli. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. 1 dl havrekli. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Jag har provat att baka glutenfritt matbröd, receptet har jag hittat i Sannas matbok. koka upp vattnet, lägg i salt, havrekross, havregryn och havrekli
både potatis,matbröd,kaffebröd och pasta på samma dag. Havrekli äter jag två matskedar varje morgon och ser till att dricka 1,5 liter vatten under dagen
pensla dem med vatten och doppa dem i havrekli och lavendelfrön. Tillsätt dinkelsikt, havrekli och honung och arbeta i 10 minuter i maskin. 1½ dl havrekli. 2 msk havrekli