flingsalt. Pensla degen med olivolja och strö lite flingsalt över. Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
1 tsk flingsalt. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör ner mjöl och salt och rör om tills det är väl blandat, det blir en kladdig och lös deg
matbröd. 1 msk flingsalt. 1 msk flingsalt. Kalljästa rustika baguetter. 0kommentarer. Vill du överrraska någon med nybakt på morgonen men du inte har tid eller direkta "baking skills"
Matbröd. Själv valde jag att göra två olika varianter varav den ena toppades med persilja, rödlök, vitlök och flingsalt och den andra fick sina smaker från soltorkade tomater, rödlök, persilja och flingsalt
2 tsk flingsalt eller havssalt. Börja med att sätta ugnen på 180 grader, inte varmluft, det är bra om ugnen får stå på ett bra tag så den håller en riktig och jämn temperatur
Smula ner jästen i en degbunke eller assistent, häll på hälften av degspadet och rör om tills jästen har smält, tillsätt resten av degspadet samt 2 tsk flingsalt, fänkål och brödsirap, blanda väl. Strö över det flingsalt som är kvar, täck över med en lätt bakduk och låt jäsa i 45 minuter. 50 g jäst (för matbröd). 3 tsk flingsalt
När jag är ledig gillar jag att fylla på frysen med något hembakat och gärna matbröd. pensla med lite mjöl och strö över valfria frön och lite flingsalt