Matbröd filmjölk recept

Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor

Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor

Recept matbröd, limpor & frallor. 10 dl havregryn (mixa dem till mjöl)4 dl havregryn (använd ren havre för garanterat glutenfritt)4 tsk bikarbonat2 2/4 tsk salt3 dl linfrön4 ägg7 dl filmjölk. 7 dl filmjölk
Matbröd i ugnen

Matbröd i ugnen

Tillsätt olja, sirap och filmjölk. 2 limpor4 dl vetemjöl4 dl fullkornsvetemjöl3 dl rågsikt½ dl sesamfrön½ dl krossat linfrön½ dl pumpafrön½ dl solrosfrön4 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl majsolja½ dl ljus sirap10 dl filmjölkGÖR SÅ HÄR1
Glutenfritt stekbröd!

Glutenfritt stekbröd!

Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg. 1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk. 1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk
Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

Utgå från 5 dl degvätska (vatten, mjölk, nyponsoppa, filmjölk…) och anpassa mjölmängden efter hur degen blir
Nyttigt bröd

Nyttigt bröd

Tillsätt filmjölk och honung. 6 dl filmjölk. 6 dl filmjölk. Nyttigt bröd. Du behöver. 6 dl fullkorn grahamsmjöl
Nyttigt morotsbröd

Nyttigt morotsbröd

3 dl filmjölk eller naturell yogurth. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

1 liter filmjölk. Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut
Bröd med ost och örter- lättbakat

Bröd med ost och örter- lättbakat

I en separat skål vispar du samman filmjölk, ägg, olivolja, paprikapulver väl med en elvisp. 3 dl filmjölk. 3 dl filmjölk
Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke. Glutenfri filmjölkslimpa4 dl filmjölk. 4 dl filmjölk. Det här är ett av mina favoritbröd
Snabbt stekpannebröd

Snabbt stekpannebröd

Blanda sirapen och filmjölken och häll sedan ner det i en stor bunke. 5 dl filmjölk. 5 dl filmjölk. Snabbt stekpannebröd
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

1 liter filmjölk. Rör ihop allt till en smet (mjölet sist). Bred ut i en smord långpanna. 125grader i 45 minuter öka till 175 grader i 15 minuter
Pepparkaksbröd

Pepparkaksbröd

Sött matbröd med pepparkakssmaker. 6 dl socker 3 dl sirap1,5 dl lingonsylt2 msk kanel2 msk ingefära2 msk nejlika3 tsk bikarbonat6 dl filmjölk6 dl mjölk1. 6 dl filmjölk
Sirapslimpa

Sirapslimpa

) Idag har jag ägnat dagen åt att baka lite matbröd och rätta nationella prov. 50 g smör5 dl filmjölk50 g färsk jäst2 dl mörk sirap2 tsk salt6 dl rågsikt6-7 dl vetemjölSmält smöret och blanda med filmjölken. 5 dl filmjölk
Fillimpa

Fillimpa

Jag bakar ganska ofta, men prioriterar fikabröd och frukt- och bärpajer före matbröd. Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap
Hemgjord kvarg

Hemgjord kvarg

Använd vasslan som degspad till matbröd. Häll filmjölken i en kastrull och värm under lätt omrörning till 40-50º tills den skär sig. 2 l filmjölk