2 tsk anis. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om så att den löser sig
1 tsk mald anis. Baktips. Förvisso är det rätt långt kvar till jul, men vill passa på att tipsa om det här saftiga brödet som påminner mycket om min favorit, vörtlimpan
I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Recept matbröd, limpor & frallor. ½ tsk hel anis. Sen är jag redo att ta ta tag i dagen, idag hann jag med att baka lite matbröd innan jobbet, två Sverige limpor, kan varmt rekomendera dom så otroligt goda
50 g jäst för matbröd (ekologisk). 2 msk brödkrydda (fänkål, anis, kummin). I väntan på att ätas upp 50 g jäst för matbröd (ekologisk). 2 msk brödkrydda (fänkål, anis, kummin)
Om fler visste hur enkelt det är att baka matbröd skulle det dofta hembakt i varje trappuppgång. 1½ msk stött anis eller fänkål. 1½ msk stött anis eller fänkål