4 rejäla portioner3 kycklingfiléer, skivade i tunna bitarTvå burkar MRS CHENG'S grytbas Massaman Curry1 burk minimajskolvar, delade på längden1 stor burk hela champinjoner, stora delade på mitten (eller färska)1 röd paprika i strimlor1 grön paprika i strimlor1 strimlad purjolök1 stor morot i strimlorNeutral olja, t
Till skillnad från de flesta thailändska curryn är massaman currypasta mild. Inlägget Massaman curry- Lättlagad thailändsk gryta dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. I det här recepted använder vi oss av färdiggjord massaman kryddpasta som går att köpa i välsorterade Thai-butiker online och offline
Massaman curry är en thailändsk stuvning med rötterna i Persien. Under den här perioden var hovet mycket intresserat av influenser utifrån och massaman curry innehåller kryddor som importerades till Thailand från länderna i västerut
En favorit som Alicia och jag gärna lagar hemma är Massaman Kyckling. Massaman kyckling. Massamankrydda. Ha i en sked med massamankrydda i kokosmjölken
3 citrongräs, finskivade 5 cm ingefära, skalad och skivad 5 cm galangal, skalad och skivad (kan uteslutas och ersättas med mer ingefära) 9 klyftor thaivitlök, skalade eller 3 vanliga ev 2 korianderrötter 3-10 thaichili, torkade och antal beroende på önskad styrka 10 kardemummakapslar, gröna 10 cm kanelstång 0,5 msk gurkmeja 0,5 tsk muskot, mald 2,5 msk korianderfrö 2 tsk malen spiskummin 1 dl jordnötter, saltade 2 msk vatten 3 msk neutral rapsolja
1-2 msk röd currypasta eller massaman curry pasta. 1-2 tbsp red curry paste or massaman curry paste. Inspirerad av det thailändska köket gjorde jag en curry med tofu och grönsaker