Maskrosvin recept

Äkta maskrosvin

Plocka blommorna en solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman. Koka vattnet

Mammas maskrosvin,

Tillverkningen av maskrosvin blev olaglig i Sverige år 1978. Lagen skrevs om 1994, så nu är det åter lagligt att tillverka maskrosvin

Maskrosvin

 Koka upp vattnet, häll det över blommorna i en hink och låt stå och dra i 3 dagar. Täck med duk eller plastfolie med små hål i

Veckan ut

Jag har rensat igenom matkällaren, märkt alla flaskor med saft och hällt ut lite flaskor med maskrosvin som smakade vinäger

Maskrosvin

3. 3 liter maskrosblommor. 4. 5 hg vita russin. 7 liter vatten. 1. 4 kg socker. 2 citroner. 1 apelsin. 1 pkt Bakjäst eller 1 pkt torrjäst (vanlig)

Maskrosvin

Rensa maskrosorna, ta bort stjälkarna och de gröna kantbladen. Sätt blommorna i en kruka eller dylikt. Koka upp 7 liter vatten och häll det på blommorna

Maskrosvin 5 liter

Plocka maskrosor och klipp sedan bort det gula, lite grönt gör inget. Se till att det inte kommer med små djur i bladen

Maskrosvin

Lägg blommorna i en hink. slå på ca 7 l kokande vatten. Sätt till saften av citronerna och de hackade russinen och rör om

Maskrosvin

Lägg blommorna i plasthink. Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Låt stå i ett dygn. Sila bort blommorna

Maskrosvin

Koka upp vattnet och häll över maskrosorna. Låt stå 12 timmar. Sila ifrån blommorna. Rör i sockret och lägg i citronskivorna

Vinum taraxacumiense - maskrosvin

Plocka blommorna en riktigt solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman. Tag bara utslagna blommor

Maskrossirap…

Maskrosvin har man ju hört talas om men maskrossirap vet jag inte om jag provat tidigare. Det är inte helt ovanligt att inspirationen kommer från andra matbloggare på detta världsomspännande internet