Magor är en ost som består av både GorgonzolaochMascarpone. Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostar och mängder av goda egengjorda produkter såsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Och förstapriset gick till den här skapelsen som ni hittar recept på nedan. Första pris, kan ju inte vara annat än en fullträff tänkte jag och lagade denna glatt till lillebrors födelsedagsmiddag här om veckan
Smält den tillsammans med grädden och eventuellt mascarpone i en tjockbottnad kastrull på låg värme. mosa eller pressa den kokta potatisen väl och rör ner äggulor och parmesan, arbeta efter hand in mjölet
Vispa upp crèmefraiche och tillsätt gorgonzolan. Salta och peppra. Salta med försiktighet (då de soltorkade tomaterna ochgorgonzolan innehåller salt) och tillsätt peppar
RicottaostGorgonzola, jag hade en med mascarpone iNågar fasta päronRiven ostFärsk rosmarinKavla ut degen, bred på ricottaost, strössla över lite riven ost, lägg på några bitar med gorgonzolaoch sen tunt skivade päronbitar
Det blev kex med Duetto (mascarpone varvad med gorgonzola), kex med chevré, jordgubbar och balsamico, krustader med het kräftröra och briefyllda krustader med körsbärsmarmelad
Blanda gorgonzolaoch ricotta med en sked till en slät konsistens och fyll en spritspåse. När det börjar ta färg, ta en pincett och lyft flarnet och linda den runt stålcylindern
Pasta - som alltid - men även paj, och dessutom traditionsenlig pizzakväll i fredags. Den här gången blev det en variant med getost, päron, soltorkade tomater och valnötter och till den hade vi en enkel sallad med dijonvinaigrette
Här har jag i stället fänkål ochgorgonzola. Den klassiska toppingen är lök och sardeller. Strimla lök och fänkål fint på mandolin och låt blandningen steka i olivolja på låg värme