2 rågade msk mascarpone. Detta är världens enklaste efterrätt. Går att variera i det oändliga. Väldigt mättande och fyller sötsugsbehovet när den slår till
Tiramisu är en italiensk dessert som traditionellt görs på savoiardikex, espresso, ägg, socker, kakao och mascarponeost och den brukar ofta smaksättas med lite marsalavin eller cognac
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Fånigt glad blev jag när jag kom på idén att testa att mixa silkestofu med kokosgrädde för att få fram ett substitut till mascarpone – och jag blev riktigt överraskad över hur bra det blev, med tanke på hur enkelt det var
Dessert,. Mascarponeost,. Lägg degen i kylskåpet i 30 min och under tiden den får vila så är det dags för att göra den krämiga Mascarpone fyllningen. 250 gram mascarpone. 250 gram mascarpone
Blanda mascarpone och grädde med limesaften och vaniljen och söta den eventuellt lite. Dessert. Varva sedan skivade jordgubbar, mascarponekräm och smulor
Blanda nutella och mascarpone. Mixa jordgubbar och socker så det blir slätt och blanda i mascarpone. 90 g nutella50 g mascarpone1/2 dl vispad ekologisk gräddeJordgubbskräm. 160 g jordgubbar1/2 msk socker50 g mascarpone1/2 dl vispad ekologisk gräddeKrossa digestivekexen och blanda med smält smör. 50 g mascarpone. 50 g mascarpone
För att förhöja romantiken ytterligare kan man äta den här desserten från en gemensam tallrik. Blanda under tiden mascarponeosten med vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara