Smält smör med olja i en panna, och när tempen gått upp, tillsätt vitlök plus tandoori masala. Att laga indisk mat är faktiskt inte speciellt krångligt, det gäller bara att få tag på rätt kryddor
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint
Garam masala är absolut en favorit bland de indiska kryddblandningarna och tillsammans med saffran blev detta den godaste grytan med indiska smaker jag lagat
4 portioner “Het Korvgryta med saffransris” - recept av Jacob Wismar 300 g Quorn Korv 2 msk olivolja 6 st tomater 1 st morot (skalad och riven) 1 st gul lök (skalad och riven) 2 st vitlöksklyftor (skalade och finhackade) 2 msk koncentrerad grönsaksfond (Bong) 2 tsk garam masala (Indisk krydda, Santa Maria) 1 st kanelstång 1 st chili (finhackad) 1 st knippe färsk mynta (hackad) 400 g kokt ris 0. 2 tsk garam masala
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna