Masala dosa recept

masala dosa på rester

Vi har två ynka små potatisar kvar, men hade desto fler morötter, så igår åt vi masaladosa med morotsfyllning, och äppelchutney
Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål

Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål

Stek tunna ”pannkakor” av dosasmeten. Lägg curryn i mitten och vik hop dosan. 11 msk garam masala. 1Dosa 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl rismjöl 3,5 dl vatten 0,5 dl naturell yoghurt 0,5 tsk salt 0,25 gul lök, riven 0,5 tsk spiskummin. 1Curry 1 stor gul lök 400 g mjölig potatis 400 g blomkål 2 små tomater 2 klyftor vitlök, rivna 1 tsk riven ingefära 1 tsk chilipulver (välj den styrka du gillar) 1 msk garam masala 1 kruka koriander neutral olja, att steka i salt och peppar 3 msk rostade kokosflingor. 1Till servering 2 dl matlagningsyoghurt mango chutneyBörja med att göra dosasmet. Riv i vitlök och ingefära, tillsätt chilipulver och garam masala och låt steka med i 30 sekunder
Matiga tillbehör till pannkakor

Matiga tillbehör till pannkakor

Googla masaladosa. 18 januari, 2017. Matiga tillbehör till pannkakor. Krönika/artikel. Inga kommentarer. Pannkakor är inte lika med sylt

Rugbyhelg igen!

Vi åt masaladosas på samma indiska restaruang som förra gången vi var här. Postat av Elin fredag 25/11 2016 kl
HCMC: lunch på Baba’s Kitchen

HCMC: lunch på Baba’s Kitchen

Bra ställe för masaladosas och paras. Postat av Elin fredag 23/12 2016 kl. 17. 29 Kommentera. HCMC. lunch på Baba’s Kitchen
Indiska masala dosa

Indiska masala dosa

Denna gången såg jag fram emot besöket lite extra då vi tillsammans med mamma och svägerskan skulle tillaga masaladosa
Dosa & Kokos Chutney

Dosa & Kokos Chutney

Ibland kan dosan fyllas med en grönsaksröra och kallas då masaladosaDu behöver. Dosa - Påminner en hel del om den svenska pannkakan fast gjord på rismjöl och innehåller inte ägg samt smakar inte sött
Diwali & Indiskt nyår

Diwali & Indiskt nyår

Masaladosa. Det sistnämnda Mathia är friterad nasto (snacks) och äts alltså inte till måltid utan till ex masala chai
Aloo Sabzij – sydindisk potatiscurry

Aloo Sabzij – sydindisk potatiscurry

I södra Indien blev jag kär i den här curryn som man äter till frukost i MasalaDosa. Dosa är som crepes som görs av rismjöl och malda linser som får fermentera över natten innan man steker tunna, lite syrliga, frasiga pannkakor
Mitt Indien

Mitt Indien

) Nu blev det inte många matbilder, men jag bjuder på en här som är masaladosa. tänk er dofterna av alla dessa masalas

Masala dosa

Ställ undan med raita och dosa tillagas. Dosa. Fördela fyllning på varje dosa och rulla ihop till rullar