I en ny kastrull, stek de tärnade grönsakerna och timjan i smör. 400 g sej, torsk eller marulk. 1 kvist timjan. 200 g musslor 2 färska krabbor 400 g sej, torsk eller marulk 1 l skaldjursbuljong 100 g fänkål, tärnad 100 g rotselleri, tärnad 1 kvist timjan 2 msk smör 2 dl vispgrädde 8 pilgrimsmusslor 1 dl kapris 1 dl olja till fritering
Jag använde marulk, hälleflundra och havskatt. Färsk timjan. Fräs i en stor gryta med lite olivolja, tillsätt tomatpuré, saffran, tärnade tomater, lager blad och en kvist timjan
Marulk är en riktigt ful fisk. timjan. Dessvärre är marulken rödlistad av Världsnaturfonden, vilket beror mest på att man oftast fångar unga individer som inte hunnit fortplanta sig
Fräs lök, vitpepparkorn, timjan och vitlök tills det fått färg. För ett tag sedan hade han fyndat marulk då han på väg hem från jobbet passerade fiskhandeln
Tärna tomaterna och tillsätt dom med vin, timjan och buljong. Vi hade bestämt oss för att prova Marulk och till den blev det en ratatouillegryta och auberginer
Variera gärna med olika sorters fisk, på bilden har jag rimmad torskrygg samt marulk. 1 msk torkad timjan. Tillsätt krossade tomater och timjan, låt koka upp och låt sedan det sjuda i 30-45 min. 1 msk torkad timjan
marulk. Lägg fisk och räkor i kastrullen, tillsätt vin, tomater, rivet apelsinskal, timjan, persilja, lagerblad, salt och peppar och så mycket kallt vatten att alltsammans täcks