Marulk lätt recept

Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Här är marulken serverad med medelhavssmaker
Marulk med persiljerot

Marulk med persiljerot

Ställ in i ugnen till de fått färg och är lätt krispiga. Halstra marulksfiléerna i het panna. Placera marulksfilén ovanpå
Asiatisk fiskgryta

Asiatisk fiskgryta

Jag har inte gått helt efter hans recept utan uteslutit en del saker som pilgrimsmusslor, marulk och kräftor
Vår godaste fisksoppa

Vår godaste fisksoppa

Välj fisk som är fast i köttet, t ex marulk, gös, lax, hälleflundra. 2 dl Lätt Creme fraiche. Len och helt ljuvlig fisksoppa med smak av bland annat saffran
Tareqs skaldjurssoppa

Tareqs skaldjurssoppa

Om några musslor öppnas, knacka dem lätt på en hård yta. 400 g sej, torsk eller marulk. 200 g musslor 2 färska krabbor 400 g sej, torsk eller marulk 1 l skaldjursbuljong 100 g fänkål, tärnad 100 g rotselleri, tärnad 1 kvist timjan 2 msk smör 2 dl vispgrädde 8 pilgrimsmusslor 1 dl kapris 1 dl olja till fritering
Marulksfilé med potatisstomp

Marulksfilé med potatisstomp

Lägg upp marulksfiléen på ett fat med Fish & Seafood blandningen, rubba lätt in kryddan i fisken runt om
Mors dag

Mors dag

Marulk. kokade jag färskpotatis som jag sedan mosade lite lätt med en gaffel och la på en plåt. Vi hade gjort små foliepaket med marulk, smör, citron, salt, olivolja, citronpeppar och fint hackad chili som vi lade på grillen
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Små spett med marulk, lax och havskatt på som rökts och placeras på serveringsfat varannat med flap meat med min dressing på

TV och teater

Vi fortsatte i fiskens tecken som var en helt fantastisk marulk på en bädd av spenat och kokosgrädde (det måste jag försöka göra någon gång)
Grillad Marulk med vitsås

Grillad Marulk med vitsås

Vid första anblick blev jag lätt skeptisk mot räkosten, men det visade sig vara grymt. Vi köpte marulk som vi grillade och serverade med en underbar vitsås, färskpotatis och grillade grönsaker

Marulk med limesås

4 marulkskotletter à 180 g, eller annan vit fisk i bit. 2 dl Lätt Crème Fraiche. Stek fisken i smör ca 4-5 minuter på varje sida
Mmm...marulk och bubbel

Mmm...marulk och bubbel

Vi hade bestämt oss för att prova Marulk och till den blev det en ratatouillegryta och auberginer. Marulken smakade verkligen gott, köttet var fast med en mjuk smak